Villa Eckbo

Villa Eckbo på Ris – Selskapslokale med sjarm og utsikt

Villa Eckbo, plassert på Ris nær Vinderen i Oslo, tilbyr selskapslokaler i særklasse. Den store festsalen har plass til opptil 160 gjester, med eget barområde, salonger og danseområde. Ute finner du en vakker terrasse som leder ut til en idyllisk hage, perfekt for mottakelser, hageleker og sommerfester.

I 2. etasje ligger et mindre selskapslokale med kapasitet til 50 personer, ideelt for intime sammenkomster eller møter. Her finner du også en koselig terrasse med fantastisk utsikt over Oslofjorden.

Kontakt oss for å reservere Villa Eckbo til ditt neste arrangement!

    Ris, Oslo
  • Kapasitet: 160
  • Medbrakt mat og drikke ikke tillatt
Villa Eckbo

    Kontakt oss for bestilling og informasjon

    +47 22 17 12 00

    Villa Eckbo Selskapslokaler – Vestkantens praktvilla med idyllisk hage

    Villa Eckbo på Ris, like ved Vinderen i Oslo, er et selskapslokale i særklasse. I den store festsalen kan man sitte inntil 160 personer. Videre er det eget barområdet og salonger, samt danseområdet. På utsiden er det terrasse med adgang til en fantastisk hage. Her kan ha hagefester, mottakelser, hageleker og masse mer. I 2. etasje finner man et mindre selskapslokale med kapasitet på inntil 50 personer. Her er det møteromsfasiliteter og koselig salnger. I tillegg er det en nydelig terrasse med flott utsikt over Oslofjorden.

    For inspirasjon til aktiviteter man kan gjøre før eller under arrangementet klikk her

    For forslag til underholdning, aktiviteter tips og inspirasjon, besøk vår nettbutikk www.eventstore.no

    Villa Eckbos historie:

    Det hele startet med Harald Borgen Bjerke (66) (generaldirektør i Norsk Hydro) som i 1898 fikk oppført huset han kalte villa Høva. I 1918 ble festsalen bygget til hans datters bryllup. I hans tid var huset fylt av velduftende retter og hevede glass. I 1934 kjøpte advokat og major Eivind Eckbo (93) huset. Eivind hadde dårlig fordøyelse. Det ble slutt med velduftende retter. På menyen kom røtter, frukt, kli, rå gulrøtter, nypete og saltvann. Villa Eckbo ble Norges første kursted. Eivinds tanker om kosthold førte til stiftelsen av kreftforeningen og foreningen for kosthold og helse. Streng diett, faste og mosjon skulle hjelpe trengende til et bedre liv. Maten skulle være veltygget og helst færrest mulige måltider, helst minst 5 timer mellom måltidene. Dessuten var det viktig med gjennomskylling av kroppen; 1 liter varmt vann tilsatt 1 teskje Karsbadersalt, drikkes langsomt gjennom sugerør en time før første måltid. Fra hans særtrykk ”litt om sunnhet, faste og innvendig renslighet” Eivind Eckbo hadde nok sin strenge justis, men han satte pris på livets goder. Vinkjelleren på Eckbo var velfylt av verdens beste viner. Til hans 70 års dag i 1943 var menyen som følger;

    Forrett; Suppen på erten Hovedrett; purren fra i fjor
    Dessert; En liten dosis. (Grunnet krigen var det så som så med råvarer)
    Viner; Chateau d`Yquem 1906-1916 , Chateau de Bastard 1929

    Og mange flere flasker av det beste. Med andre ord, det er mye god mat i godt drikke. Merkverdig nok var Eivind Eckbo født i Fet. Ved kurstedets 25 års jubileum hadde 10.000 fått smake Eivinds medisin. Han var Norges første ”Grethe Rode”

    Idag er det drift av selskapslokaler i den ærverdige villaen. Vår vertskapsånd bærer med seg velduftende retter fra Bjerke sin tid. Måtehold og livets gode sider fra Eckbo sin tid, og våre kokker og servitører skaper glede, dyktighet og service. Med andre ord godt håndverk. Velbekomme og ikke glem 1 liter varmt vann med salt før første måltid.