Ølsmaking

Ølsmaking og kurs for enhver anledning

Opplev ølsmaking, øl- og matkombinasjoner eller ost og øl i hyggelige omgivelser på Grünerløkka. Perfekt for teambuilding, kick-offs eller vennegjenger! Velg mellom ulike ølsmakinger, lær kunsten å matche øl og mat, eller nyt sliders og øl i spennende kombinasjoner. Kursene er uformelle, lærerike og fulle av god stemning.

Kontakt oss for booking og tilgjengelighet!

  • Varighet: 60 - 120 min
Ølsmaking

    Kontakt oss for bestilling og informasjon

    +47 22 17 12 00

    Ølsmaking, ølkurs og andre smakinger

    Ønsker du ølsmaking med jobben? Vi samarbeider med Ølakademiet og kan organisere ølsmaking og kurs. Ølakademiet besitter flotte lokaler på Grünerløkka som passer perfekt til alt fra 10 til 60 gjester. Er dere større gruppe enn dette kan vi organisere dette i andre lokaler.

    Ølkurs og smakinger

    Et kurs om og med øl for grupper, passer godt som teambygging, kick off eller når noen skal oppmuntres eller feires. På en ølsmaking med Ølakademiet står kunnskap i fokus. Her lærer man å bruke sansene når man smaker øl. Ølguiden tar for seg temaer som historie, bryggeprosessen og øltyper. Man lærer litt om råvarene (malt, humle, gjær og vann), skjenking, glassvalg og temperatur. En ølsmaking med Ølakademiet er en sosial opplevelse som passer for alle. Ølsmakingene er uformelle, folkelige med fokus på god stemning og humor!

    Velg mellom tre forskjellige type ølsmakinger; Ølsmaking Original, Ølsmaking Tema eller IPA-smaking.

    Øl og matkurs

    Ølakademiet lærer bort kunsten å sette øl til mat. Valgene forklares og du får oppleve en 4-retters sesongbasert meny, der øl inngår i og til måltidet. På dette kurset lærer du triksene, eksperimenter hjemme!

    Øl  og mat i kombinasjon er nytt og spennende for de fleste – hvilke regler og kombinasjoner er riktige? Ølakademiet lærer bort kunsten øl og mat igjennom en 4-retters sesongbasert meny, der valgene for de gode smakskombinasjonene forklares. Øl inngår i og til måltidet. Her får du lære grunnprinsippene for hvordan man skal bruke øl i og til mat, samt som krydder og smaksforsterker.

    Opplevelsen vil garantert gi grobunn for eksperimentering med øl på kjøkkenet hjemme. Man får også de gode historiene om norske øl-, mat- og drikketradisjoner og tipsene til hvordan man kan arrangere den perfekte ølmiddag hjemme.

    Vi slår et slag for øl til mat, velkommen til bords!

     

    Ost og ølkurs

    Opplevelsen for deg som er glad i masse smak – ost og øl er som jordbær og fløte. Hvilke øl passer til de ulike oster og hvorfor passer de så godt sammen? Her blir man inspirert og får de gode øltipsene til ostekvelden hjemme!

    Den nye vinen til ost er øl! Ost og øl er som skapt for hverandre. De mange likhetstrekkene øl og ost har kan skape fantastiske smaksopplevelser.

    Bli med på en reise i historien og få smake utvalgte oster i kombinasjon med forskjellige øltyper. Hvilke typer øl passer til hvilken type ost, og hvorfor passer de så godt sammen? Ølakademiet gir deg svarene og du får kjenne noen fantastiske smaksopplevelser når kombinasjonene treffer! Her blir man inspirert og får alle de gode tipsene til ostekvelden hjemme!

    Kurset varer ca. 2 timer er uformelle, folkelige med fokus på god stemning og humor. Her møter du møter andre kursdeltakere med interesse for øl og mat.Ost og øl er som jordbær og fløte,

    Velkommen til en hyggelig og lærerik opplevelse!

     

    Øl og sliders

    Lær om øl til hamburger, når Ølakademiet viser vei ved å matche øl og sliders. Vi gir deg også tipsene om bruk av øl i mat. En opplevelse for den som er glad i burger og godt håndverksøl!

    Oslo er blitt en burgerby og hva bør følge hamburgeren som drikke? Jo, øl! Lær om øl til hamburger, når Ølakademiet viser vei ved å matche øl og sliders – og gir tipsene om bruk av øl i mat.

    Ølsmaking hører med og det serveres 3 ulike burgere med noen svært gode kombinasjoner. Riktig øl til burgerne er selvsagt i fokus.

    En får vite hvorfor de treffer, og hva man selv skal tenke på når man skal kombinere øl til sliders.  Kurset passer godt for den mat- og drikkeglade!

    Vi slår et slag for øl og sliders, velkommen til bords!

    Kursene er uformelle, folkelige med fokus på god stemning og humor!

    Burgerne er sesongbasert – og satt sammen av våre kokker og øl-entusiaster Ronja Velten og Luis Herreros.